Zajednica kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije organizira Radionice vokalnih tehnika i folklora.

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije sa željom za poboljšanjem i unapređenjem rada i izvedbi folklornih društava, zborova i pjevačkih skupina organizira Radionice vokalnih tehnika i  folklora.  

RADIONICA VOKALNIH TEHNIKA

održati će se 6. studenoga 2021. godine u Domu INA Rafinerije nafte Sisak, Ul. Ante Kovačića 1, Sisak, s početkom u 10,00 sati.

Voditeljica radionice je Tihana Herceg Ivšić, prof.

Na radionici će se obrađivati tehnike pjevanja; klasičnog zborskog pjevanja i  tradicijskih napjeva.

Mole se KUD-ovi, folklorni ansambli, zborovi, pjevačke skupine i druge članice Zajednice zainteresirane za pohađanje Radionice vokalnih tehnika da na e-mail Zajednice zajednica.kultura@smz.hr najkasnije do 30. listopada 2021. dostave

 

RADIONICA FOLKLORA

održati će se 23. listopada 2021. godine u Domu INA Rafinerije nafte Sisak, Ul. Ante Kovačića 1, Sisak,  s početkom u 10,00 sati, uz očekivano trajanje do 17,30 sati.

Voditelj radionice je Krunoslav Šokac, prof., Umjetnički voditelj Ansambla LADO.

Na radionici će se obrađivati tematika scenskog izvođenja plesova i pjesama s našeg područja  (Posavina, Pokuplje, Moslavina, Banovina, Zapadna Slavonija, Turopolje, ali i drugi krajevi); plesni koraci, priprema plesova za scensko izvođenje, ponašanje na sceni.

Mole se KUD-ovi, folklorni ansambli, zborovi, pjevačke skupine i druge članice Zajednice zainteresirane za pohađanje Radionice folklora da na e-mail Zajednice zajednica.kultura@smz.hr najkasnije do 20. listopada 2021. dostave.

Broj polaznika Radionice vokalnih tehnika i Radionice folklora je radi epidemiološke situacije ograničen na ukupno 30 polaznika po radionici. Stoga molimo udruge članice da za svaku radionicu prijave jednog ili maksimalno dva polaznika. 

U slučaju prijave prekomjernog broja osoba zainteresiranih za pohađanje radionica, Zajednica kao organizator zadržava pravo da broj osoba polaznika radionica smanji do broja od 30 polaznika o čemu će sve udruge članice  koje su dostavile prijavnicu biti obaviještene.

Dokumenti:
POZIV NA RADIONICE FOLKLORA I PUČKOG PJEVANJA
PRIJAVNICA NA RADIONICU FOLKLORA
PRIJAVNICA NA RADIONICU VOKALNIH TEHNIKA