U Budaševu održana 24. smotra tamburaških sastava i orkestara Sisačko – moslavačke županije

U subotu, 20. listopada u društvenom domu u Budaševu održana je 24. smotra tamburaških sastava i orkestara Sisačko – moslavačke županije.
Domaćin i organizator smotre je po 24. puta KUD „Posavina“ iz Budaševa u u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Sisačko – moslavačke županije i Hrvatskim saborom kulture.

Na ovogodišnjoj smotri u Budaševu sudjelovali su KUD Repušnica, Društvo za očuvanje i promicanje kulturne tradicijske baštine „Etno Siscia“, Koncertni sastav (kvartet) KUD – a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska, Tamburaški sastav KUD – a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska, FA „Ivan Goran Kovačić“ Sisak, HAKUD „Glinska tamburica“ Glina, KUD „Preslica“ Pešćenica, Tamburaški orkestar „Janko Stjepušin“ Martinska Ves te domaćini iz KUD – a „Posavina „ Budaševo.

Sam tijek smotre, kao i kvalitetu izvedbe svih sudionika, pratio je muzikolog i vrsni stručnjak na području tamburaške glazbe, g. Ivan Potočnik.
Publika u društvenom domu je nastupe svih sudionika pozdravljala dugotrajnim pljeskom.

Po završetku smotre, održan je okrugli stol tijekom kojega se g. Potočnik osvrnuo na sve nastupe. Izrazivši zadovoljstvo kvalitetom izvedbe svih sudionika, kao i odabranim repertoarom, ipak je izdvojio i predložio sastav i orkestar koji će predstavljati našu županiju na Susretima hrvatskih tamburaških sastava i orkestara u Dugom Selu koja je jedna od najpoznatijih smotri u Republici Hrvatskoj.

Tako će boje naše županije, 3. studenog u Dugom Selu, u konkurenciji tamburaških orkestara braniti Tamburaški orkestar Društva za očuvanje i promicanje kulturne tradicijske baštine „Etno Siscia“, a u kategoriji tamburaških sastava našu će županiju predstavljati Tamburaški sastav KUD – a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska.

Foto: Pixabay