Poziv na online seminar/radionicu s Martinom Terzić “Suvremene plesne tehnike/scenski pokret”

Poštovani,

nakon uspješno realiziranog programa s Nikolom Oreškovićem Hrvatski sabor kulture nastavlja s organizacijom online plesnih seminara. Ovog puta je tema „Suvremene plesne tehnike/scenski pokret“, a voditeljica plesna umjetnica Martina Terzić. Online seminar/radionica se odvija tijekom 3 dana (16. 4. 2021. od 18 do 20.30 sati, a 17. i 18. 4. 2021. od 10 do 12.30 sati)

Fokus seminara/radionice će biti osvještavanje inicijalnih postavki vlastitog tijela kroz tri temeljna tjelesna obrasca za kretanje (prema so323 POZIV NA PLESNI ONLINE SEMINAR_RADIONICU TERZIĆmatskom pristupu tijelu Total Body Connectivity – Peggy Hackney, Laban/Bartenieff Fundementals) kao predispozicija za pravilnu izvedbu pokreta. Ovakav pristup pokretu primjenjiv je plesačima različitih plesnih stilova (suvremeni ples, jazz dance, show dance, step) ali i svima koji žele produbiti vlastite spoznaje o kretanju na sceni i izvan nje.

Online seminar/radionica je namijenjen voditeljima plesnih skupina, plesnim pedagozima, koreografima, plesačima i glumcima.

Sudionici online seminar/radionicu prate uživo putem ZOOM aplikacije, a u skladu s trenutnom situacijom i pandemijom koronavirusa, voditeljica Martina Terzić je prilagodila program za kretanje u manjim prostornim mogućnostima. Za praćenje programa potrebno je prirediti bilježnicu i olovku, bočicu vode i slojevitu odjeću, a  po uspješno završenom online seminaru/radionici sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju na e-mail naveden u prijavi.

Prijaviti se možete najkasnije do 14. 3. 2021. putem linka navedenog u pozivu (u prilogu) kao i pročitati sve detalje o programu.

Online seminar/radionica je otvoren za sve zainteresirane stoga molim da informaciju podijelite.

DOKUMENT
 POZIV NA PLESNI ONLINE SEMINAR_RADIONICU TERZIĆ

 

Srdačan pozdrav,
Valentina Dačnik, prof.
stručna suradnica za plesnu kulturu

Ulica kralja Zvonimira 17,  10 000 Zagreb HR
T  +385 (1) 4556 877 | M  +385 (95) 4556 877
ples@hrsk.hr | www.hrsk.hr