Zlatni mikrofon emisiji „Bakina škrinjica” urednice Karmen Valenta!

Vjerujemo kako postoji evidencija, ali  i bez nje znamo da su iza emisije „Bakina škrinjica” tisuće minuta realiziranog programa.
Već 28-u  godina u eteru jednog radija živi jedna emisija. A kroz tu emisiju živi i naša baština i tradicija.

Posebno smo, svi mi okupljeni u Zajednicu kulturno – umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, ponosni što su emisija koja je pronijela rad, upornost i trud naših amatera i izvan granica Sisačko-moslavačke županije, kao i njezina urednica Karmen Valenta nagrađeni, na Danima HURINA 2023., Zlatnim mikrofonom.

Gotovo uvijek bio je premali studio Radio Quirinusa da primi  pred svoje mikrofone pjevače i svirače , članove kulturno – umjetničkih društava koji djeluju na području Sisačko-moslavačke županije. U prvoj godini emitiranja emisija je trajala 120 minuta, da bi, radi interesa slušateljstva, dobila još dodatnih šezdeset minuta. Sada se emitira nedjeljom od 10,30 sati i rijetki su oni koji ne prate sadržaje koje nam donosi.

Bakina škrinjica donosi blaga Posavine, Pokuplja, Moslavine, Slavonije, Turopolja, Pounja …upoznaje nas s radom kulturno-umjetničkih društava, vokalnih skupina, pjevačkih zborova, uči o tradicijskim glazbenim instrumentima, narodnim nošnjama, graditeljskoj baštini, tradicijskoj gastronomiji,  prenosi sjećanja kazivačica i kazivača…”a kako je to negda bilo”…najavljuje i prati sve smotre, susrete,izložbe… prati sve blagdane i običaje koji se vežu uz te blagdane…u emisiji slušamo pjesme naših pjevačkih skupina i vokalnih ansambala.

Uspjeh emisija zahvaljuje i brojnim gostima i stručnim suradnicima koje doista u jednom kraćem tekstu ne možemo sve imenovati. To je još jedan dokaz kako je suradnja ključ uspjeha, naglašava Karmen Valenta .

Čestitamo urednici emisije Karmen Valenta, kao i cijelom programskom timu Radio Quirinusa, koji Vam odnedavno u domove ulazi kao RSM – Radio Sisačko-moslavački, na istim frekvencijama, s jednakom ljubavlju prema radiju i njegovim slušateljima.

Podsjetimo kako je u listopadu ove godine održano i javno snimanje Bakine škrinjice u suradnji s Vokalnim ansamblom „Lipe” iz Siska u programu pod nazivom „Sjećanje na Riju”. Ovaj je program u Državnom arhivu u Sisku okupio brojne poklonike tradicijske pjesme i baštine.

I da, kaže urednica Karmen Valenta, emisija „Bakina škrinjica” ide dalje…