Kutina, 2. prosinca 2023.

U prostorijama Arcus kluba POU Kutina, članovi folklornih društava s područja Sisačko-moslavačke županije okupili su se na Tamburaškoj radionici koju je organizirala Zajednica kulturno umjetničkih udruga SMŽ. Ova vrijedna inicijativa trajala je pet sati te je okupila zaljubljenike u tamburašku glazbu iz različitih kulturno-umjetničkih društava.

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske ponosno je podržalo ovaj događaj kao pokrovitelj, potvrđujući važnost očuvanja i promicanja bogate kulturne baštine. Gradski savez KUD-ova Grada Kutine također je sudjelovao kao suorganizator, a tajnica Jasminka Molnar bila je ključna figura u uspješnoj realizaciji događaja.

Voditelj radionice bio je iskusni Martin Durbek, koji je s polaznicima podijelio svoje znanje i iskustvo u tamburaškom sviranju. Kroz pet sati intenzivnog rada, polaznici su imali priliku usavršiti svoje vještine i dobiti nove perspektive na tamburašku glazbu.

Na kraju radionice, svim sudionicima uručene su Potvrde o sudjelovanju kao priznanje za njihov trud i predanost. Ova gesta predstavlja važan korak u poticanju članova folklornih društava da nastave s radom na očuvanju i promicanju tamburaške glazbe našeg kraja.

Za sve zainteresirane, zajedničku izvedbu s Tamburaške radionice mogu poslušati na sljedećem linku: poveznica.