Radionice vokalnih tehnika pučkog pjevanja i folklora

Voditelj radionice je dr.sc. Joško Ćaleta, etnomuzikolog, glazbenik i skupljač hrvatskog tradicijskog glazbenog narodnog blaga.

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije  sa željom za poboljšanjem i unapređenjem rada i izvedbi folklornih društava, zborova i pjevačkih skupina  organizira Radionice vokalnih tehnika pučkog pjevanja i  folklora koje će se održati  16. i 17. studenoga 2019. godine prema sljedećem raspredu:

RADIONICA VOKALNIH TEHNIKA PUČKOG PJEVANJA – održati će se 16. studenoga 2019. godine u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku, Trg Ljudevita Posavskog 2, s početkom u 12,00 sati, s očekivanim trajanjem do 17,00 sati.

Voditelj radionice je dr.sc. Joško Ćaleta, etnomuzikolog, glazbenik i skupljač hrvatskog tradicijskog glazbenog narodnog blaga.

Na radionici će se obrađivati tehnika izvornog pučkog pjevanja napjeva s područja naše županije (Posavina, Pokuplje, Moslavina, Banovina, Zapadna Slavonija, Turopolje).

RADIONICA FOLKLORA –  održati će se 17. studenog 2019. godine u Domu INA Rafinerije nafte Sisak, Ul. Ante Kovačića 1, Sisak,  s početkom u 10,00 sati, uz očekivano trajanje do 17,00 sati.

Voditelj radionice je Krunoslav Šokac, prof., nastavnik glazbenog i plesnog folklora, nastavnik likovnog folklora, nastavnik osnova koreografije, nastavnik narodnih plesova u Školi za klasični balet u Zagrebu, koreograf i vrsni poznavatelj hrvatskog tradicijskog plesa.

Na radionici će se obrađivati tematika scenskog izvođenja plesova i pjesama s našeg područja  (Posavina, Pokuplje, Moslavina, Banovina, Zapadna Slavonija, Turopolje); plesni koraci, priprema plesova za scensko izvođenje, ponašanje na sceni, šminka, primjena nošnje na sceni.

Polaznici radionica će materijale za rad dobiti na radionicama.

Mole se KUD-ovi, folklorni ansambli, zborovi, pjevačke skupine i druge članice Zajednice zainteresirani za pohađanje radionica da na e-mail Zajednice zajednica.kultura@smz.hr najkasnije do 12. studenog 2019. dostave sljedeće podatke:

  • NAZIV (KUD-a, folklornog ansambla, zbora, pjevačke skupine ili druge udruge članice Zajednice)
  • IME, PREZIME I BROJ TELEFONA OSOBE ZA KONTAKT
  • NAZIV RADIONICE (radionica vokalnih tehnika i/ili radionica folklora) koju će njihovi članovi pohađati
  • IMENA I PREZIMENA osoba koje će pohađati pojedine radionice

U slučaju prijave prekomjernog broja osoba zainteresiranih za pohađanje radionica, Zajednica kao organizator zadržava pravo da broj osoba polaznika radionica smanji sukladno raspoloživim tehničkim kapacitetima prostora u kojima će se radionice održati o čemu će sve udruge članice  koje su dostavile prijavnicu biti obaviještene.