U Tišini Erdedskoj održani 2. folklorni susreti

Kulturno-umjetničko društvo “Tišinčani” iz Tišine Erdedske organiziralo je 2. folklorne susrete u povodu obilježavanja crkvenog zaštitnika sela, Srca Isusova. Folklorni susreti započeli su mimohodom svih sudionika, konjskih zaprega i konjanika selom, nastavljeni su svetom misom, a potom nastupom kulturno-umjetničkih društava.

U ime Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ organizatore, mještane i sudionike u programu pozdravila je Ivanka Roksandić, predsjednica Zajednice. Zahvalila je KUD-u „Tišinčani” na entuzijazmu i čuvanju baštine, pjesme, plesa i narodne nošnje Martinske Posavine, te pozdravila sve u ime više od 80 članica okupljenih u ovu zajednicu.

U programu su sudjelovali, uz domaćine KUD „Tišinčani”, KUD „Veleševec”, HKUD”Poculica” Letovanić, Zavičajno društvo sv. Josip iz Cerja Letovanićkog, HKUD „Radost” iz Sela, KUD „Moslavčanka” Donja Gračenica i mažoretkinje „Martinčice”. Svoja prva glazbena znanja pokazali su i članovi FA „Etno Siscia” Kristina Rawa i Antonio Munzer.

Velike pripreme odradio je KUD „Tišinčani”, a sve goste uvodno je pozdravila predsjednica Mirjana Ivičinec, zahvalivši pokrovitelju Općini Martinska Ves, kao i svima onima koji prate i pomažu rad, trenutačno jedinom kulturno-umjetničkom društvu na području Martinske Posavine. „Tišinčani”, nakon što su obnovili rad 2017. godine, aktivno djeluju sudjelujući na brojnim susretima i smotrama.

Podsjetimo, Zajednica ZKUU-SMŽ kontinuirano prati i pomaže rad svih amatera, a i organizator je službenih smotri i susreta s kojih se predstavnici naše županije plasiraju na državne smotre.

Pokrovitelj 2. folklornih susreta i ove je godine bila Općina Martinska Ves, a načelnik Stjepan Ivoš čestitao je Tišinčanima na još jednoj odličnoj organizaciji susreta, koji su u Tišinu Erdedsku doveli brojne posjetitelje. Oni su, svi zajedno, nakon završno otplesanog drmeša, uživali u bogatoj gastro ponudi i zabavi uz band „Rapsodija”.