26. Smotra tamburaških sastava i orkestara SMŽ

U nedjelju 18.9.2022. održana je u Osnovnoj školi Budaševo – Topolovac – Gušće u Budaševu 26. Smotra tamburaških sastava i orkestara Sisačko-moslavačke županije.

Smotru već po 26. put organizira KUD „Posavina“ Budaševo u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Sisačko moslavačke županije, Hrvatskim saborom kulture, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Sisačko-moslavačke županije.

Na smotri su u konkurenciji nastupila samo dva tamburaška orkestra i to tamburaši KUD-a „Šartovac“ iz Šartovca i FA„Etno Siscia“ iz Siska. Nažalost i ovaj puta je corona učinila svoje tako da su pojedini sudionici bili prisiljeni u posljednji čas otkazati nastupe. No, unatoč
nedaćama Smotra je bila uspješna te se nakon službenog dijela pretvorila u pravo tamburaško druženje na kojem je sudjelovao i TO „Janko Stjepušin“ iz Martinske Vesi.
Smotru je pratio selektor Veljko Valentin Škorvaga delegiran od strane Hrvatskog sabora kulture. Nakon Smotre održan je u okrugli stol na kojem je maestro Škorvaga pohvalio virtuoznost Etno Siscie i izvornost KUD-a „Šartovac“. U očekivanju smo konačnog osvrta na Smotru selektora Škorvage u kojoj će osim osvrta na izvedbe biti izabran i predstavnik naše županije na 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će biti održan u Dugom Selu.