Repušnjaci sudjelovali na državnoj smotri folklora u Vinkovcima

Svečani mimohod, s oko 2500 sudionika, s punim pravom, smatra se središnjom priredbom Vinkovačkih jeseni jer zaokružuje sve ono što se u Vinkovcima događalo ovih dana kada je riječ o tradicijskoj baštini. Tako je i svečana povorka izvornog folklora, s početkom u 10 sati, sa 69 KUD-ova, 50-tak jahača i 30-tak svečanih zaprega još jednom prenijela Hrvatskoj i svijetu sav sjaj i bogatstvo neprocjenjive baštine hrvatskoga naroda. Čuvari tradicijske kulture, završno su u šokačkom kolu s gledateljima, još jednom ponosno pokazali što su naslijedili od svojih starih čuvajući za buduće generacije.

KUD „Repušnica” ove je godine predstavio svoje mjesto, Moslavinu i Sisačko-moslavačku županiju sa 19 plesača, 7 tamburaša (od kojih je 5 tamburašica posebno istaknuto) izvodeći pjesme, kola, polke i drmeše pred mnogobrojnom publikom.

Domaćini su im ove godine bili članovi kuda KUD „Zvonko Ban“ Jarmina, gdje je započeto još jedno divno prijateljstvo.

“Nešto najljepše što kao folkloraš može poželjeti, sudjelovanje je u Svečanom mimohodu Vinkovačkih jeseni, a posebna je čast KUD-ovima iz drugih županija i država biti pozvan i predstaviti se na Vinkovačkim jesenima, kruna rada za svakoga folkloraša. …”, poručio je koordinator povorke Ivan Lion.

KUD „Repušnica“ Repušnica ovim putem zahvaljuje na Gradskom savezu KUD-ova Grada Kutine, Zajednici kulturno umjetničkih udruga Sisačko – moslavačke županije, našem prijevozniku Čazmatrans d.d. i svim dragim ljudima koji nas potiču i podržavaju naš rad.

Izvor: vinkovackejeseni.hr, KUD “Repušnica” Repušnica