Poziv na 28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

Poštovani tamburaši,

sada kada su se stekli uvjeti za održavanje proba i u zatvorenim prostorijama s veseljem Vas pozivamo na prijavu za 28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, koji će biti organiziran, ukoliko to dopuste mjere Stožera civilne zaštite RH, 13. i 14. studenoga 2021. godine u Dugom Selu u Zagrebačkoj županiji. Ukoliko to ne bude bilo moguće, isti će biti organiziran u online okruženju, nastavno na pozitivne odjeke s naših online prošlogodišnjih manifestacija koje su bili popraćene s više od 50.000 pregleda.

Kako se ipak nadamo da ćemo se vidjeti uživo u Dugom Selu, budući da je Hrvatski sabor kulture prema nadležnim tijelima predložio prekid obustave održavanja amaterskih manifestacija u zatvorenim prostorima, nadamo se da ćete uspjeti revitalizirati vašu djelatnost tijekom rujna te se uspjeti prijaviti na naš 28. Susret, koji će biti organiziran u skladu s postojećim pravilima koje dostavljamo u privitku kao i prijavnicu.

Ono što je novo jest da Smotre (uključujući i prijavu putem video snimaka) moraju biti realizirane najkasnije do 3. listopada 2021. godine.

Sudionici će tako biti odabrani sa županijskih smotri (ukoliko budu održane), a ansambli iz županija u kojima smotre neće biti održane bit će odabrani za Susret na temelju video snimaka prijavljenih programa (dostavljaju se poveznicom).

Iskreno se nadamo da ćete uspjeti pripremiti program tijekom rujna, bilo za županijsku smotru, bilo za prijavu putem video snimke.

Ukoliko ćete nastupiti na smotri, molimo da na njoj izvedeni program kvalitetno snimite u video formatu, kako bismo u slučaju da će vaš ansambl biti odabran za 28. Susret, mogli imati snimku programa, za potrebe eventualne online varijante 28. Susreta.

Najljepše vas molimo za poštivanje spomenutog roka (3. 10. 2021.) kako bismo na vrijeme mogli pripremiti 28. Susret.

Dokumenti:
Prijavnica za 28. Susret tamburaških orkestara i sastava
Pravila Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava 2021