25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Hrvatski sabor kulture

U godini obilježavanja 70. obljetnice rada Hrvatski sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije, Grada Čakovca i Sisačko-moslavačke županije, 20. listopada 2018. godine u Centru za kulturu u Čakovcu te 27. listopada 2018. u Rafinerijskom domu Sisak organizira 25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina s početkom u 18.00 sati.

Susret se odvija u dvije kategorije; kategorija koreografiranog folklora u Čakovcu i kategorija izvornog folklora u Sisku. UZ HSK organizatori su Zajednica HKUU Međimurske županije i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, a suorganizatori Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP, TZ Sisačko-moslavačke županije i KUD Mačkovec. Medijski pokrovitelji su SRCE TV, List Međimurje, Međimurske novine, Radio 1, Radio Čakovec, VTV – Varaždinska televizija, Radio Quirinus, RTV Banovina, Sisak.info i Sisački tjednik, a donatori Mlin i Pekare d.o.o. Sisak i KONTO-L Sisak  (Knjigovodstveni servis).

900 folkloraša

Na Susretu će nastupiti oko 900 folkloraša unutar 20 hrvatskih ansambla i skupina te gostujuće skupine iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Pravo sudjelovanja na 25. susretu, ansambli i skupine, izborili su nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 18 te putem jednog samostalnog pregledavanja. Ove manifestacije su diljem Hrvatske od ožujka do rujna okupile 182 folklorne skupine; 6100 folklornih amatera diljem Hrvatske. Po održanim koncertima, stručno povjerenstvo u sastavu Ivica Ivanković, prof., Tomislav Habulin, mag. mus i Katarina Bušić, viša kustosica održat će okrugle stolove sa sudionicima i dodijeliti Prvu, Drugu i Treću nagrada Hrvatskog sabora kulture u obje kategorije. Više informacija o Susretu pronađite na stranici www.hrsk.hr.

Na Susretu se nastavlja suradnja s Festivalom dječjeg folklora Hrvatske iz Kutine, a u cilju promocije tradicijske baštine i razvoja publike, u slučaju lijepog vremena, 28.10.2018. u centru Siska s početkom u 11 sati, na otvorenom će nastupiti dio sudionika 25. Susreta kao i gosti iz Bosne i Hercegovine.

Pridružite nam se i podržite ovu jesensku folklornu priču u Čakovcu i Sisku te pozdravite čuvare narodne baštine iz Nedelišća, Koprivnice, Varaždina, Valpova, Garešnice, Karlovca, Velike Gorice, Volodera, Vratišinca, Maruševca, Biškupaca, Kutereva, Novih i Starih Perkovaca, Ždale, Donjih Raštana, Severina, Ošlje-Stupa, Ogulina, Slavetića i gostiju iz Boke Kotorske, Širokog Brijega i Dragatuša.

Ulaz je slobodan.