Sisačke Blues Snage u Memphisu dobile najveću blues nagradu

Keeping The Blues Alive je najveća blues nagrada koju svake godine u Memphisu glavna svjetska blues organizacija Blues Foundation uručuje onima koji svojim djelovanjem znatno promiču blues glazbu u svijetu.

Miro Dimić, naš poznati glazbenik koji je poznat kao osnivač Poprock škole u Sisku. Rekao nam je svoje dojmove o dobivenoj nagradi:

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom objavljujem službenu odluku The Blues Fundation da su Hrvatske Blues Snage dobitnici najprestižnije svjetske blues nagrade za slijedeću godinu 2019. Keeping The Blues Alive. Nagrada će nam svečano biti dodjeljena na 35 IBC u siječnju 2019. godine u Memphisu u koji idemo u dosad najvećem sastavu.
Predstavljat će nas učenici Poprock škole i učesnici Blues kampa iz Siska, Čazme, Ivanić Grada, Petrinje, Kutine, Zeline, Zagreba.

Malo se država u svijetu može pohvaliti ovom prestižnom nagradom. (u 38 godina samo su tri Europske države dobile Keeping The Blues Alive , u svijetu se tretira kao blues oskar).

Velik je broj svjetskik portala i medija koji su jučer objavili tu vijest. Čestitke nam dolaze iz cijelog svijeta. Sreća je utoliko veća što je i Poprock škola itekako zaslužna za ovo visoko priznanje upravo iz razloga što već četrnaest godina educiramo mlade blues glazbenike, tri puta službeno smo predstavljali Republiku Hrvatsku u Memphisu.

Međunarodni Blues Kamp

Za one koji nisu upoznati sa našim djelima, Poprock škola deset godina za redom organizira Sisački Blues Festival i Blues at school. A ono po čemu smo jedinstveni u Europi je Međunarodni Blues Kamp, koji se održava u srcu Parka prirode Lonjsko polje u Eko Etno Selu Strug. Iz godine u godinu privlači sve veći broj mladih ljudi i vrhunskih domaćih i svjetskih mentora.
Ove godine u fenomen Blues kampa uvjerio se i sam dugogodišnji predsjednik i izvršni direktor The Blues Fundation gospodin Jay Sieleman, koji je boravio i aktivno učestvovao u radu kampa. Jay Sieleman je jedan od osnivača kuće slavnih, Blues house of fame. Čovjek velike reputacije i svjetskog ugleda. Ne smijemo zaboraviti da ogromne zasluge za ovo visoko priznanje ima naš pok. prijatelj Dražen Buhin koji je prvi put vodio HBS u Memphis, ali i naš aktualni predsjednik HBS i moj blues brothers, jedan i jedini Boris Hrepić Hrepa s kojim godinama surađujem i promoviram blues diljem Lijepe naše. Od Lonjskog polja preko Trilja do Memphisa.


Na godinu od 20. 1. – 27. 1. uz naše mlade glazbenike i njihove mentore u Memphisu će zasvirati još nekolicina vrhunskih Hrvatskih blues glazbenika. Na IBC učestvuje tristotinjak blues bendova iz pedesetak država svijeta sa svih kontinenata. Svaku večer na dvadesetak mjesta nastupa veliki broj glazbenika, održi se preko 250 raznih tematskih radionica i koncerata. Ti programi privlače veliki broj publike i svjetskih medija. Svi koji nešto znače u svjetskom bluesu tih sedam dana su u Memphisu.
Izvrsna prilika za promociju Republike Hrvatske. Zbog našeg aktivnog rada na IBC dobili smo poziv da na čuvenoj i puno puta opjevanoj ulici Beale Street organiziramo Show keys „Dan Hrvatske“. Tom prigodom predstavit ćemo povijesno i kulturno bogatstvo naše Županije i gradova iz okruženja Lonjskog polja te promovirati dokumentarni film o Međunarodnom Blues Kampu za koji smo materijale skupljali proteklih pet godina. S obzirom na dosadašnje iskustvo gostovanja po Americi tu privilegiju svakako ćemo znati iskoristiti.

O našem putovanju u Ameriku snimat ćemo film o aktivnostima i nastupu učenika Poprock škole koji će se (nadamo se ) prikazivati na HRT ili na nekoj od komercijalnih televizija (NOVA TV, RTL). Prije odlaska, ali i nakon dolaska iz Amerike u planu su koncerti po gradovima iz kojih dolaze naši učenici. To je najbolji način na koji se mi možemo zahvaliti svima koji će financijski (ili bilo koji drugi način) pomoći mladu Hrvatsku blues reprezentaciju. To je prigoda da što više građana diljem Lijepe naše čuje i vidi mlade glazbenike na dijelu, da prepozna originalnost i razinu promocije koja nam se pružila da promoviramo Republiku Hrvatsku.

Miro Dimić