Objavljen natječaj za Nagradu za mlade umjetnike Zlatna lubenica 7.0 (Rok: 1.3.2023.)

Udruga Metamedij objavila je natječaj za Nagradu za mlade umjetnike Zlatna lubenica 7.0 namijenjen umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama.

vrijeme: 01.02.2023. – 01.03.2023.

Natječaj raspisuje Udruga Metamedij u povodu 25. obljetnice Media Mediterranea festivala koji će biti održan u Puli 21. i 22. travnja 2023. godine.

Ovogodišnjom temom natječaja – “Tomorrow’s Parties” – u duhu ranih, rasplesanih izdanja festivala osvrćemo se na sve prošle, sadašnje i nadolazeće zabave, rituale i prakse upisane u naše identitete, iskustva, osobne i kolektivne narative.

Na natječaj mogu biti prijavljeni gotovi radovi hrvatskih umjetnika ili umjetničkih kolektiva nastali nakon siječnja 2020. godine. Isti prijavitelj može poslati maksimalno dvije prijave. Stručni žiri će izabrati 5 finalista, a dobitnik nagrade Zlatna lubenica osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od 270 eura. Svim će finalistima biti osigurani putni troškovi te smještaj i dnevnice za vrijeme trajanja festivala.

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 35 godina ili umjetničkim kolektivima koji ih okupljaju, a koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama.

Informacije o prijavi→