35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan UŽIVO i to na otvorenom prostoru, tijekom rujna 2022. godine

Hrvatski sabor kulture objavljuje Poziv za prijave na 35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan UŽIVO i to na otvorenom prostoru, tijekom rujna 2022. godine.

Smotre (uključujući samostalna preslušavanja i prijavu putem  video snimaka) treba realizirati najkasnije do 1. srpnja 2022. godine, a prijaviti HSK-u minimalno mjesec dana prije njihova održavanja. Predlažemo njihovo održavanje na otvorenim prostorima tijekom lipnja 2022. godine.

Pravila 35. Susreta i prijavnice možete pronaći u privitku.

Pravila 35. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara PRIJAVNICA_ZA_ZUPANIJSKU_SMOTRU_35._SUSRET_HRVATSKIH_PUHACKIH_ORKESTARA SAMOSTALNA_SELEKCIJA_PRIJAVNICA_35._SUSRET_HRVATSKIH_PUHACKIH_ORKESTARA

Novost pravila isključivo za 2022. jest da se orkestri prijavljuju bez odabira kategorije, a prijavljuju program koji mora biti sastavljen od minimalno 1 skladbe hrvatskog autora te skladbi po slobodnom izboru ukupnog trajanja od 10 do 20 minuta (bez stanki) čime se želi dodatno potaknuti revitalizacija ove djelatnosti i svojevrsni „reunion“ čemu služe i previđene nagrade (brončane, srebrne i zlatne plakete kao i nagrada HDS-a).

Najljepše molimo ukoliko ste zainteresirani i imate mogućnosti te potrebne organizacijske i ljudske kapacitete da iskažete svoj interes za suorganizaciju 35. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara koji planiramo održati na otvorenom prostoru, tijekom mjeseca rujna 2022., a kako bi se stekle čim veće mogućnosti za njegovu realizaciju poradi ograničavanja okupljanja u zatvorenim prostorima. Interes molimo iskažite na adresu: tajnik@hrsk.hr.

 

Zahvaljujemo se na suradnji uz iskrene želje za sretnom i uspješnom 2022. godinom.

Srdačan pozdrav.

S poštovanjem,
sc. Dražen Jelavić
Tajnik HSK-a

Ulica kralja Zvonimira 17,  10 000 Zagreb HR
T  +385 (1) 4556 885 | M  +385 (99) 4556 879
tajnik@hrsk.hr | www.hrsk.hr

Jeste li se već prijavili na Mrežu hrvatske kulture?

Više informacija o ovoj jedinstvenoj i besplatnoj internetskoj platformi  pronađite na https://mreza.hr