Održana redovna godišnja skupština Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije

U petak, 28. veljače 2020. održana je redovna godišnja skupština Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije.

Trenutno Zajednica ima 75 aktivnih članica, od onih koje se bave folklorom, plesom, do likovnih umjetnika i književnika, istaknuo je predsjednik Zajednice Ivan Mužek. Sve su one izuzetno aktivne, postižu odlične rezultate, a ovu zajednicu, dosita, doživljavaju,  kao svoju krovnu udrugu, nositelja  kulturno-umjetničkog stvaralaštva za područje naše županije.

Kroz sustav  predsmotri,smotri i državnih smotri, selektori, svojim korisnim savjetima , daju smjernice za daljnji rad, udruge to uvažavaju, pa je i kvaliteta u radu na sve višoj razini,

zaključio je Ivan Mužek.

 

Zajednica je u svega četiri godine postigla tu razinu da je možemo svrstati među najuspješnijima u Republici Hrvatskoj, rekao je u ovoj prigodi dr.sc. Dražen Jelavić, tajnik Hrvatskog sabora kulture. Velika zahvala ide županu Ivi Žiniću i SMŽ koji su prepoznali vrijednosti organiziranog očuvanja i bavljenja kulturno-umjetničkim amaterizmom. Dokaz uspješnosti je što je Zajednica u ovih nekoliko godina i proširila svoje programsko djelovanje.

Gotovo na mjesečnoj razini organizira se niz predsmotri i smotri, a veseli nas što smo u protekle tri godine i domaćini državnih smotri, istaknuo je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec koji je nazočio skupštini ZKUU.

Dodao je kako SMŽ za  redovnu djelatnost  ZKUU godišnje izdvaja 300 tisuća kuna, no to nisu sva sredstva jer pojedinačno udruge  mogu ostvariti značajna sredstva za svoj rad i kroz Javni natječaj za predlaganje programa javnih potreba u kulturi. Ovogodišnji natječaj bio je otvoren do 27. veljače.