Prijave za 63. Festival hrvatskih kazališnih amatera otvorene do 20. 2. 2023.

Tijekom dva festivalska vikenda: od 12. do 14. svibnja te od 19. do 21. svibnja u bogatom dramskom programu nastupit će amaterska kazališta iz gotovo cijele Hrvatske, sukladno odabiru izbornika Festivala.  Grad Vodice i POU Vodice izvrsni su domaćini ovog Festivala već 9. godinu pa će kazališni amateri ponovo radošću igre i izvrsnim predstavama ispuniti vodički Kulturni centar.

 

Sve zainteresirane amaterske kazališne skupine svoje predstave mogu prijaviti do 20. veljače 2023. slanjem prijavnice (u privitku) na e-mail: kazaliste@hrsk.hr.

U županijama u kojima djeluju županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga, prijavnicu je potrebno dostaviti i matičnoj Zajednici.

Festivalu prethode selekcije prijavljenih predstava na kojima će izbornici pogledati i vrednovati sve prijavljene predstave i odabrati najbolje kazališne skupine koje će u festivalskom programu predstavljati svoju županiju i boriti se za festivalske nagrade u 9 kategorija.

Više informacija o Festivalu i prijavama dostupno je na službenoj web stranici Hrvatskog sabora kulture, a u prilogu pronađite festivalska Pravila i obrazac prijave.

*Skupine koje za 63. FHKA prijavljuju predstave pučkog dramskog izričaja, ujedno ulaze i u selekciju za 2. Festival hrvatske pučke drame (FHPD) koji će biti održan od 6. do 8. listopada 2023. u Murskom Središću.

Dokumenti:
PRIJAVNICA_63. FHKA
Pravila Festivala hrvatskih kazališnih amatera_2023

Radujemo se Vašim predstavama.

Srdačan pozdrav,
Martina Brumen, mag. educ. croat.
Stručna suradnica za kazališnu, književnu i likovnu kulturu

Ulica kralja Zvonimira 17,  10 000 Zagreb HR
T  +385 (1) 4556879 | M  +385 (95) 4556879
kazaliste@hrsk.hr | www.hrsk.hr