Obljetnica obilježavanja Udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac

U Jasenovcu, dana 20. siječnja 2024., Udruga za očuvanje kulturne baštine svečano je obilježila 23 godine uspješnog rada i djelovanja.

Osim domaćina Udruge, među kojima su se istaknuli veterani, predstavila se i dječja skupina pod vodstvom Jasminke Dragić. Uz njih, program su obogatili i (KUO) iz Banove Jaruge te Kulturno-umjetničko društvo (KUD) Jeka iz Hrvatske Dubice.
Osim glazbenog dijela programa, posjetitelji su mogli uživati i u foto izložbi koju je priredio Mića Mačković, izložbi kaja se temelji se na postignućima Udruge. Govoreći o glazbenoj baštini Jasenovačke Posavine i nosaču zvuka pod nazivom “Jasenovac, rodno selo moje”, etnologinja Slavica Moslavac prisutnima je približila bogatu kulturnu baštinu. U ime Zajednice ZKUU-SMŽ, izrazila je želje za mnogo uspjeha u budućem radu.
Načelnica Marija Mačković, koja je aktivno sudjelovala u programu, izrazila je svoje zadovoljstvo postignutim uspjesima u očuvanju baštine. Gospođa Ivana Matanović, u ime župana Sisačko-moslavačke županije, gospodina Ivana Celjaka, svečano je otvorila manifestaciju.