KLAPA KOLAPJANI NA OMIŠKOM FESTIVALU

U sklopu 55. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu ovog vikenda održavaju se izborne večeri na kojoj će ukupno nastupiti 26 klapa i  koje će u jakoj konkurenciji svojim izvedbama pokušati izboriti mjesto na finalnoj večeri ovog prestižnog klapskog festivala.

Na prvoj izbornoj večeri koja će se održati u subotu 03. srpnja na Trgu Stjepana Radića –mala pjaca s početkom u 21 sat nastupit će i sisačka klapa Kolapjani koja se nakon dugo godina ponovo vraća na omišku pozornicu i izborne večeri. Kolapjani će se pod umjetničkim vodstvom njihove voditeljice prof. Marijane Ivšić Kolić predstaviti s izvedbama dvije pjesme : Vilo dvi jabuke, narodna, obrada Lj.Stipišić i Dvoje se milovalo drago, tekst:S.Govorčin, glazba D. Šarac.

Odmah nakon festivalskog vikenda u Omišu klapa Kolapjani službeno će predstaviti i svoju novu pjesmu pod nazivom „Ako odeš, ako ikad“, te video spot za koju pjesmu je tekst napisala Lući Tukić, glazbu Tatjana Jergan Botunac, intrumentalni aranžman Toni Eterović, a vokalni aranžman potpisuje Marijana Ivšić Kolić.