Humanitarni koncert Dijabetičkog društva grada Siska

Dijabetičko društvo grada Siska i Tamburaški orkestar Janko Stjepušin iz Martinske Vesi organizirali su humanitarni koncert u Društvenom domu INA Rafinerije nafte Sisak za  nabavku aparata za mjerenje hemoglobina HBA1C.
„Taj aparat je jako bitan kod dijabetičara jer pokazuje vrijednost glukoze u krvi zadnja tri mjeseca“, rekao nam je Darko Velhes predsjednik Dijabetičkog društva grada Siska, dodajući da je njegova vrijednost 12 tisuća kuna.
Sva sredstva prikupljena humanitarnim koncertom koji se održao u subotu, 26.siječnja 2019. utrošit će se upravo za nabavku tog aparata

Nastupili su tamburaši iz Zagreba, Gline, Petrinje, Gornje Stubice i Siska. „Tom prilikom Tamburaški orkestar Janko Stjepušin iz Martinske Vesi okupit će tamburaše iz Zagreba, Tamburaško društvo Gaj, jedan od najboljih u Hrvatskoj, orkestar koji je osvojio brojne prestižne nagrade. Zatim nam stižu tamburaši iz Gornje Stubice, Tamburaški orkestar KUD-a Matija Gubec. Iz Gline nam stiže HKUD Glinska tamburica, a iz Petrinje Tamburaški orkestar Folklornog ansambla Petrinjčica. Nastupit će i sisački sastav Presto, jedan mladi tamburaški sastav u kojem sviraju mladi dečki koji prekrasno sviraju, a svirat će i tamburaši iz Martinske Vesi“, otkriva Kleković.