Poziv na prvi online seminar za voditelje folklornih skupina

Hrvatski sabor kulture uhvatio se u koštac s novonastalom situacijom i pandemijom koronavirusa koja nas je sve zatekla i onemogućila planiranu realizaciju brojnih kulturnih aktivnosti i događanja. Uz pomoć Ministarstva kulture organizirat će neke od planiranih seminara online. Ciklus online seminara i radionica, nastavljamo folklornim seminarom „Kako voditi folklornu grupu“ koji će biti održan 1. – 3. 5. 2020. Online seminar je namijenjen folklornim voditeljima, koreografima  i onima koji to žele postati. U nastavku pročitajte plan i način realizacije online seminara te pronađite upute za sudjelovanje i prijavu. Prijave su otvorene za sve zainteresirane.

Sudionici online seminar prate uživo putem ZOOM aplikacije, a on obuhvaća predavanje voditelja, video snimke i prezentaciju, samostalan rad svakog polaznika –zadatak, analizu riješenih zadataka te konzultacije – pitanja i odgovori. Po završetku radionice sudionici će steći osnovna znanja o vođenju i radu s folklornim grupama.

 

PROGRAM ONLINE SEMINARA

Realizacija online seminara „Kako voditi folklornu grupu“ podijeljena je u 3 dijela tj. online seminar se odvija tijekom 3 dana.

Uključuje teorijski i praktični dio kroz koje će sudionike voditi prof. dr. sc. Enrih Merdić i moderatorica online seminara Valentina Dačnik, stručna suradnica HSK-a.

1. DAN: 1. 5. 2020.: 10:00 – 12:00
 Vrijednosti hrvatskog folklora
 Vrste folklornih grupa i načini rada s njima
 Četiri pristupa: odgojni, obrazovni, umjetnički i društveni
 PITANJA I ODGOVORI

2. DAN: 2. 5. 2020.: 10:00 – 12:00
 Vođenje probe – nastavni proces
 Psihološki pristup u radu s folklornom grupom
 Zadaci
Na kraju drugog dana online seminara polaznici će dobiti zadatak koji trebaju riješiti, a analiza će se odraditi treći dan.

3. DAN: 3. 5. 2020.: 10:00 – 12:00
Metodika rada u folklornoj grupi
    Analiza zadataka
PITANJA I ODGOVORI

REALIZACIJA I PRIJAVA

Online seminar bit će realiziran putem ZOOM aplikacije (ZOOM webinar). Na online seminar se mogu prijaviti svi zainteresirani voditelji, budući voditelji i koreografi.

Za prijavu je potrebno najkasnije do 28. travnja 2020. ispuniti prijavni obrazac – „webinar registration“ klikom na poveznicu: https://zoom.us/webinar/register/WN_iR7D_yg1Tryji5ToXc8x-Q

Prijavljeni sudionici na e-mail naveden u prijavi primit će „Potvrdu registracije“ sa svim informacijama i poveznicom za pristup online seminaru.

 

Za sudjelovanje na radionici, poželjno je da svaki sudionik na svoje računalo brzo i jednostavno instalira ZOOM aplikaciju klikom na poveznicu:  https://zoom.us/support/download. Ukoliko sudionik ne instalira ZOOM aplikaciju unaprijed, instalacija aplikacije bit će pokrenuta automatski prilikom pristupa radionici.

Svim prijavljenim sudionicima bit će omogućena tehnička pomoć za uspješno pridruživanje i praćenje online seminara. HSK stručna služba bit će dostupna sat vremena prije početka održavanja online seminara (1. 5.: 9:00-10:00 h) na poveznici za pridruživanje radionici navedenoj u potvrdi registracije ili pozivom na broj 095/4556879 (Martina Brumen); 091/5273359 (Srđana Vrsalović).

 

KOTIZACIJA

Za sve članice Hrvatskog sabora kulture koje su podmirile članarinu, sudjelovanje na radionici je BESPLATNO.

Za nečlanove kotizacija za sudjelovanje iznosi 250,00 kn.

Nečlanovi HSK-a trebaju najkasnije do 28. travnja 2020. uplatiti iznos od 250,00 kn na žiro-račun (IBAN) Hrvatskog sabora kulture: HR7223600001101534566 (u poziv na broj upisati OIB uplatitelja). Na uplatnicama u rubriku uplatitelj molimo navesti puni naziv udruge čiji ste predstavnik (ukoliko je polaznik član određene udruge), te ime i prezime polaznika online seminara (obavezno za sve polaznike), a u rubriku svrha doznake: online folklorni seminar 2020.

Napomena: Ako polaznik iz objektivnih ili subjektivnih razloga ne prisustvuje online seminaru, uplaćena kotizacija se ne vraća jer se sredstvima od kotizacija sufinanciraju troškovi održavanja online seminara.

Za sve dodatne informacije o online seminaru i realizaciji, kao i informacije u slučaju interesa za učlanjenjem u HSK možete kontaktirati gđu Valentinu Dačnik, prof., stručnu suradnicu za plesnu kulturu, putem adrese elektorničke pošte ples@hrsk.hr ili telefonom na 095/4556 879.

O VODITELJU

Prof. dr. sc. Enrih Merdić – folklorni pedagog; umjetnički direktor KUD Tena, Đakovo; koreograf i predsjednik nacionalne sekcije CIOFF Hrvatska

Po osnovnoj struci prof. dr. sc. Enrih Merdić je biolog, ali je u svom radu dugi niz godina vodio nastavu iz kolegija Metodika nastave. Folklornu izobrazbu ostvario je pohađanjem niza seminara, a značajniji dio njegovog djelovanja je sakupljanje folklorne građe diljem Hrvatske. Kroz svoj rad povezao je nastavni proces s vođenjem folklorne grupe i aplicirao u mnogim folklornim grupama u kojima je radio. Iz velikog pedagoškog i folklornog iskustva nastao je materijal za ovaj seminar.